Σχετικά με μας

Η παραπληροφόρηση και οι ψευδείς ειδήσεις στη χώρα μας παρουσιάζουν μεγάλη έξαρση, με μεγάλο μέρος του πληθυσμού να παραπλανείται αλλά και να παραπλανεί αναπαράγοντας ψευδείς πληροφορίες. Γι’ αυτό το λόγο αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε αυτή τη σελίδα, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού για το τι όντως ισχύει και για το πώς να αναγνωρίζουν τις ψευδείς ειδήσεις.


Η ομάδα απαρτίζεται από τους:
Ιάκωβος Μυλωνάς – Ιδρυτής – Fact Checker
Δρ. Ανδρέας Ανδρέου – Ιδρυτής – Fact Checker
Δρ. Λουκία Ταξιτάρη – Fact Checker
Αλέξανδρος Ευστρατίου – Fact Checker

Board Members

Θάνος Σιτίστας (Επαχτίτης) – Fact Checker
Δρ. Μιχάλης Σιριβιανός – Fact Checker
Δρ. Λία Σπυρίδου – Fact Checker
Δρ. Δήμητρα Μηλιώνη – Fact Checker
Παντελίτσα Λεωνίδου – Fact Checker
Δρ. Νίκος Σαλαμάνος – Fact Checker


Η ομάδα μας αποτελείται από άτομα με πολύχρονες γνώσεις στους τομείς της Βιολογίας, της Ιατρικής, της Φυσικής, της Μηχανικής, της Επιστήμης Τροφίμων, της Φαρμακολογίας, της Φιλοσοφίας, της Ψυχολογίας, της Γλωσσολογίας και της Κοινωνιολογίας.
Η αποδόμηση ψευδών ειδήσεων όμως δεν είναι εύκολη, και κάνουμε ό,τι μπορούμε έτσι ώστε τα άρθρα μας να μην εμπίπτουν σε προκαταλήψεις (bias) και να είναι αντικειμενικά. Συγκεκριμένα στηρίζουμε με έρευνα κάθε άρθρο μας και επιλέγουμε τις πηγές μας με προσοχή, ώστε οι πληροφορίες μας να είναι αξιόπιστες και βασισμένες στην επιστημονική μέθοδο. Κάθε άρθρο μας ελέγχεται από περισσότερα μέλη της ομάδας και μελετάται διεξοδικά ώστε να είμαστε όσο πιο ορθοί γίνεται.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι όσα κάνουμε γίνονται από την αγάπη μας για την επιστήμη και για χάρη της αλήθειας ως μέσου ενίσχυσης της κριτικής σκέψης και ενδυνάμωσης της κοινωνικής δικαιοσύνης και της δημοκρατίας. Γι’ αυτό το λόγο αφιερώνουμε μεγάλο μέρος του ελεύθερού μας χρόνου αποδομώντας ψευδείς ειδήσεις χωρίς καμία αμοιβή ή προσωπικό κέρδος.