Αυτή η φωτογραφία δεν δείχνει “ανήλικα” σε σχολείο και δεν έχει σχέση με την Κύπρο

You are currently viewing Αυτή η φωτογραφία δεν δείχνει “ανήλικα” σε σχολείο και δεν έχει σχέση με την Κύπρο

Αυτή η φωτογραφία δεν δείχνει “ανήλικα” σε σχολείο και δεν έχει σχέση με την Κύπρο

Μεγάλη διάδοση είχε στο Facebook μια φωτογραφία “αλλοδαπών” που υποστηρίζεται ότι βρίσκονται με ανήλικα στο γυμνάσιο Παλουριώτισσας. 

ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ: “Ανήλικα στο σχολείο. Απαιτούν την απομάκρυνση της Παναγίας. Οι προσκηνημνοι μας το δέχτηκαν. Ξύπνα κόσμε. Τα βασανα μας εν πίσω ακόμα. Σε λίγο θα γιορτάσουμε και το Μπαιράαμι και θα καταργίσουμε της Χριστιανικες και θρησκευτικές εορτές για να μην ενοχλήσουν τα Μουσουλμανακια.”

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η φωτογραφία είναι από το 2015 και προέρχεται από το κέντρο διέλευσης προσφύγων Miksaliste στην πρωτεύουσα της Σερβίας.

Παράδειγμα ανάρτησης στο Facebook 

Παράδειγμα ανάρτησης στο Twitter:

Τι ισχύει 

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα η συγκεκριμένη εικόνα απεικονίζει “ανήλικους” (αλλοδαπούς) στην Κύπρο, που δήθεν φοιτούν σε σχολείο με αναφορές να γίνονται ακόμη και για το σχολείο της Παλουριωτισσας. 

Η υπό εξέταση φωτογραφία δεν έχει καμία σχέση με τη σχολείο της Παλουριωτισσας ή την Κύπρο γενικότερα, αλλά είναι από κέντρο διέλευσης προσφύγων Miksaliste στην πρωτεύουσα της Σερβίας.

Σχετικό δημοσίευμα του Al Jazeera, απ’ όπου προέρχεται και η φωτογραφία αναφέρει:

Βελιγράδι, Σερβία – Μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα, δώδεκα Αφγανοί άνδρες που διέφυγαν από τη συνεχιζόμενη αιματοχυσία στην πατρίδα τους συγκεντρώθηκαν γύρω από μια φορητή θερμάστρα στο κέντρο διέλευσης προσφύγων Miksaliste στην πρωτεύουσα της Σερβίας.”

Το άρθρο του Al Jazeera, με ημερομηνία δημοσίευσης 14 Δεκεμβρίου 2015, αναφέρεται σε μεγάλο αριθμό προσφύγων που περνούν από το Miksaliste κάθε εβδομάδα, που έχουν καταγγείλει πως έχουν υποστεί βία και κακομεταχείριση από τη βουλγαρική αστυνομία. Σε κανένα σημείο οι εικονιζόμενοι δεν δηλώνουν “ανήλικοι” και δεν βρίσκονται σε κάποιο σχολείο για να φοιτήσουν. Είναι μετανάστες που μόλις έχουν φτάσει στη Σερβία.

Συμπέρασμα 

Με βάση τα ανωτέρω, συμπεραίνουμε πως η φωτογραφία των “αλλοδαπών” δεν έχει καμία σχέση με το σχολείο Παλουριωτισσας, ή την Κύπρο γενικότερα. Η φωτογραφία είναι από το 2015 και προέρχεται από το κέντρο διέλευσης προσφύγων Miksaliste στην πρωτεύουσα της Σερβίας, Βελιγράδι.