You are currently viewing Παραπληροφόρηση και πάλι από τον κ. Ελπιδοφόρο Σωτηριάδη που αναφέρει ότι στην Αμερική έχουν καταγραφεί πάνω από 4000 θάνατοι που σχετίζονται με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού. Επίσης αναφέρει ότι οι θάνατοι αυξάνονται μέρα με την μέρα.

Παραπληροφόρηση και πάλι από τον κ. Ελπιδοφόρο Σωτηριάδη που αναφέρει ότι στην Αμερική έχουν καταγραφεί πάνω από 4000 θάνατοι που σχετίζονται με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού. Επίσης αναφέρει ότι οι θάνατοι αυξάνονται μέρα με την μέρα.

Ποιά είναι η αλήθεια;

Ο κύριος Σωτηριάδης αναφέρεται στις καταγραφές θανάτων στο VAERS οι οποίοι ΔΕΝ σχετίζονται απαραίτητα με τα εμβόλια. Το FDA απαιτεί από τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να αναφέρουν τυχόν θάνατο μετά τον εμβολιασμό COVID-19 στο VAERS.

Οι αναφορές σε VAERS θανάτου μετά τον εμβολιασμό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το εμβόλιο προκάλεσε το θάνατο.

Το CDC παρακολουθεί οποιαδήποτε αναφορά θανάτου για να ζητήσει πρόσθετες πληροφορίες και να μάθει περισσότερα σχετικά με το τι συνέβη και για να προσδιορίσει εάν ο θάνατος ήταν αποτέλεσμα του εμβολίου ή δεν σχετίζεται.

Πάνω από 245 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων COVID-19 χορηγήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες από τις 14 Δεκεμβρίου 2020 έως τις 3 Μαΐου 2021. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το VAERS έλαβε 4.178 αναφορές θανάτου (0,0017%) μεταξύ ατόμων που έλαβαν εμβόλιο COVID-19. Το συγκεκριμένο ποσοστό παραμένει σταθερό και δεν αυξάνεται όπως ισχυρίζεται ο κ. Σωτηριάδης για τον απλούστατο λόγο ότι οι συγκεκριμένοι θάνατοι δεν σχετίζονται με το εμβόλιο και θα συνέβαιναν ανεξαρτήτως του εμβολιασμού. Μπορείτε να δείτε εδω τις προηγούμενες μας αναρτήσεις που έχουμε αναφερθεί στο VAERS που δείχνουν ότι το συγκεκριμένο ποσοστό δεν έχει μεταβληθεί. https://www.facebook.com/factcheckcy/posts/4032405026770903

Οι γιατροί από το CDC και FDA επανεξετάζουν κάθε αναφορά περίπτωσης θανάτου μόλις ειδοποιηθούν και το CDC ζητά ιατρικά αρχεία για περαιτέρω αξιολόγηση των αναφορών. Μια ανασκόπηση των διαθέσιμων κλινικών πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων των πιστοποιητικών θανάτου, της αυτοψίας και των ιατρικών αρχείων, δεν έχει αποδείξει την αιτιώδη σχέση με τα εμβόλια COVID-19. Ωστόσο, πρόσφατες αναφορές δείχνουν μια εύλογη αιτιώδη σχέση μεταξύ του εμβολίου J & J / Janssen COVID-19 και ενός σπάνιου και σοβαρού ανεπιθύμητου συμβάντος – θρόμβοι αίματος με χαμηλά αιμοπετάλια – που προκάλεσε αποδεδειγμένα ένα θάνατο. 

Πηγές:

https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/safety/adverse-events.html

https://www.cdc.gov/vaccines/acip/meetings/downloads/slides-2021-01/06-COVID-Shimabukuro.pdf

https://emergency.cdc.gov/han/2021/han00442.asp