Καμία απόδειξη ότι ο Πούτιν αποκάλεσε τον Klaus Schwab “παγκόσμιο τρομοκράτη”. 

You are currently viewing Καμία απόδειξη ότι ο Πούτιν αποκάλεσε τον Klaus Schwab “παγκόσμιο τρομοκράτη”. 

Καμία απόδειξη ότι ο Πούτιν αποκάλεσε τον Klaus Schwab “παγκόσμιο τρομοκράτη”. 

Ισχυρισμός: Πούτιν: «Ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) Klaus Schwab είναι ένας παγκοσμιοποιητής τρομοκράτης που κρατά την ανθρωπότητα ως λύτρα. Η Νέα Παγκόσμια Τάξη τους έχει αποτύχει και οι μέρες τους είναι μετρημένες»

Συμπέρασμα: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αναφορά που να επιβεβαιώνει ότι ο Πρόεδρος Πούτιν είπε αυτή τη φράση σχετικά με τον κ. Σβαμπ ή το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Τα αποσπάσματα αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος Πούτιν συζήτησε άλλα θέματα, όπως η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και η συνεργασία της Ρωσίας με την Κίνα.

Οι ισχυρισμοί ότι ο Πρόεδρος Πούτιν αποκάλεσε τον ιδρυτή και Εκτελεστικό Πρόεδρο του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), Klaus Schwab, “παγκόσμιο τρομοκράτη” έχουν διαδοθεί ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Τι ισχύει

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), με έδρα το Νταβός στην Ελβετία, είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1971. Η αποστολή του αναφέρεται ως “αφιερωμένη στη βελτίωση της κατάστασης του κόσμου, ενώνοντας επιχειρηματίες, πολιτικούς, ακαδημαϊκούς και άλλους ηγέτες της κοινωνίας για να διαμορφώσει τις παγκόσμιες, περιφερειακές και βιομηχανικές ατζέντες.

Οι ισχυρισμοί σχετικά με τις υποτιθέμενες δηλώσεις του Πούτιν προέρχονται από ένα άρθρο σε μια ιστοσελίδα με το όνομα The People’s Voice, η οποία είναι μια αναξιόπιστη πηγή που βασίζεται στην ακροδεξιά ιδεολογία και στην προώθηση θεωριών συνωμοσίας, ενώ κατά κανόνα δημοσιεύει ψευδείς ειδήσεις.
Το άρθρο έχει τον τίτλο: “Ο Πούτιν Προειδοποιεί τον ‘Παγκόσμιο Τρομοκράτη’ Klaus Schwab ότι οι ‘Ημέρες του Είναι Μετρημένες”, και συνεχίζει αναφέροντας ότι ο Πρόεδρος Πούτιν έκανε αυτά τα σχόλια κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στην 20η συνάντηση του Διεθνούς Κλαμπ Συζητήσεων Βαλντάι στη Σότσι στις 5 Οκτωβρίου 2023.

Ωστόσο, αποσπάσματα δείχνουν ότι ο Πρόεδρος Πούτιν δεν αναφέρεται τον κ. Σβαμπ ο. Ο Ρώσος ηγέτης συζήτησε την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, τη συνεργασία της Ρωσίας με την Κίνα, τη μεταρρύθμιση του ΟΗΕ και τα πυρηνικά όπλα, μεταξύ άλλων θεμάτων.

Συμπέρασμα 

Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ή αναφορά του Πούτιν στον Klaus Schwab κατά την ομιλία του στις 5/10/2023.  Η συγκεκριμένη δήλωση δεν μπορεί να αποδειχθεί ως αληθής βάσει των διαθέσιμων πληροφοριών.