You are currently viewing Σε παραπληροφόρηση επιδίδεται ο δικηγόρος Βαγγέλης Πουργουρίδης σχετικά με τα εμβόλια και τα μέτρα κατά του κορονοϊού.

Σε παραπληροφόρηση επιδίδεται ο δικηγόρος Βαγγέλης Πουργουρίδης σχετικά με τα εμβόλια και τα μέτρα κατά του κορονοϊού.

●”Τα μέτρα έχουν σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους από τον Covid”

Όχι, τα μέτρα δεν έχουν προκαλέσει περισσότερους θανάτους από το κορονοϊό, τα μέτρα έχουν φέρει αντίθετο αποτέλεσμα σώζοντας εκατομμύρια ζωές παγκοσμίως.

Διεθνείς μελέτες που έχουν καθορίσει ότι τα lockdown δυνητικά έχουν σώσει εκατομμύρια ζωές.

Αν και είναι αλήθεια ότι πιο περιοριστικά μέτρα που στοχεύουν στον έλεγχο της εξάπλωσης του SARS-CoV-2 μπορεί να έχουν αντίκτυπο στο εισόδημα και την ψυχική υγεία, πολλές μελέτες υποδεικνύουν ότι μέτρα όπως παραμονή στο σπίτι και άλλες μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις έχουν καθοριστικό ρόλο στη μείωση της μετάδοσης του ιού.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι μια πιο «στοχευμένη» προσέγγιση αντί για ένα «εθνικό» lockdown, μπορεί να περιορίσει τον αντίκτυπο της πανδημίας, ενώ παράλληλα εξισορροπεί άλλες οικονομικές, ψυχικές και κοινωνικές ανησυχίες.

Πηγές
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2666776221001162?via%3Dihub

https://bmcmedicine.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12916-020-01872-8

https://www.thelancet.com/journals/lanepe/article/PIIS2666-7762(21)00116-2/fulltext#coronavirus-linkback-header

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0370157321000624?dgcid=rss_sd_all

● “Εγγραφο προς τον Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο λέει τα εξής η ΕΜΑ έχει καταχωρήσει 1 εκατομμύριο παρενέργειες, μισό εκατομμύριο απο το Pfizer, 370,000 από το astrazeneca, 117000 moderna και 27000 από το Johnson. 75000 έχουν υποστεί σοβαρές νευρολογικές παρενέργειες, 5000 έχουν πεθάνει από το εμβόλιο 4000 από την Pfizer.”

Οι ρυθμιστικές αρχές φαρμάκων και οι φαρμακευτικές εταιρείες σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση υποχρεούνται να υποβάλλουν αναφορές ύποπτων, ανεπιθύμητων ενεργειών στο Eudravigilance από τα αντίστοιχα κράτη μέλη τους.

Η βάση δεδομένων τονίζει ότι κάθε αναφορά περιγράφει ένα αποτέλεσμα που συνέβη είτε «μετά τη χορήγηση ή μετά τη θεραπεία με ένα φάρμακο». Αυτό δεν αποτελεί επιβεβαίωση αιτιώδους συνάφειας μεταξύ των δύο.

https://www.adrreports.eu/en/understanding_reports.html
https://www.adrreports.eu/en/disclaimer.html

Οι αναφορές ύποπτων ανεπιθύμητων ενεργειών του φαρμάκου (ADR) από μόνες τους σπάνια επαρκούν για να αποδείξουν ότι μια συγκεκριμένη ύποπτη αντίδραση έχει προκληθεί από ένα συγκεκριμένο φάρμακο, δηλαδή ένα εμβόλιο COVID-19.

Οι λεπτομερείς αξιολογήσεις του EMA λαμβάνουν υπόψη όλα τα διαθέσιμα δεδομένα από όλες τις πηγές (κλινικές δοκιμές, ιατρική βιβλιογραφία, μελέτες παρατήρησης, κ.λπ.) για να εξαχθεί ένα βάσιμο συμπέρασμα σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου.

Για τα περισσότερα φάρμακα και εμβόλια, η συντριπτική πλειονότητα των ύποπτων ανεπιθύμητων ενεργειών δεν επιβεβαιώνονται τελικά ως παρενέργειες.

Για περιπτώσεις με θανατηφόρο έκβαση, είναι δύσκολο να δηλωθεί με βεβαιότητα η πραγματική αιτία θανάτου, ακόμη και αν όλα τα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων της νεκροψίας, είναι διαθέσιμα.

Λάβετε υπόψη ότι δεν είναι ο ρόλος του EMA να κρίνει την αιτία του θανάτου. Σύμφωνα με τον ιστότοπο του EMA, η ασφάλεια των εμβολίων COVID-19 παρακολουθείται και αξιολογείται συνεχώς – και έχει βρεθεί ότι είναι «ασφαλή και αποτελεσματικά». Προσθέτει: Τα σοβαρά προβλήματα ασφάλειας είναι εξαιρετικά σπάνια.

● “Η κυβέρνηση κρύβει παρενέργειες εμβολίων”

Αυτό δεν υφίσταται γιατί υπάρχει σύστημα παρακολούθησης για τυχόν παρενέργειες των φαρμάκων και κατ’ επέκταση εμβολίων που μπορείτε να το βρείτε εδώ: https://www.phs.moh.gov.cy/yellowcard/index.jsf

Η δήλωση μπορεί να γίνει είτε ηλεκτρονικά είτε ταχυδρομικώς και η αναφορά μπορεί να γίνει είτε από τον ίδιο τον ασθενή είτε από τον προσωπικό του γιατρό. Οι αρμόδιοι γιατροί είναι ενήμεροι για το σχετικό σύστημα.

Τυχόν παρενέργειες από το εμβόλιο θα είχαν καταγραφεί μέσω του συστήματος, όπως και ήδη καταγράφονται, με την συντριπτική πλειοψηφία εξ αυτών να πρόκειται για αρκετά ήπια συμπτώματα (παρόμοια δηλαδή και με άλλα εμβόλια). Οι πιο συχνές αναφορές κάνουν λόγο για τοπικό πόνο/ερέθισμα στο χέρι, κόπωση, μυαλγίες, ζαλάδες, πονοκέφαλο, αναγούλες ή/και σε μερικές περιπτώσεις πυρετό. Πιο σοβαρές παρενέργειες είναι εξαιρετικά σπάνιες.

https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/expect/after.html

Εξάλλου, στο παρελθόν είχαμε προσωρινή αναστολή του Άστρα-Ζένεκα στη Δανία, μετά και από μόλις ένα περιστατικό θανάτου, όπου όντως είχε φανεί ότι οφείλεται στο εμβόλιο. Στην Κύπρο, επίσης, είχαμε 2 περιστατικά θρόμβωσης (με μοιραία κατάληξη) τα οποία είχαν πάρει τεράστια κάλυψη τόσο στα ΜΚΔ, όσο και στα ΜΜΕ – και να ήθελε η κυβέρνηση να κρύψει τέτοιου είδους παρενέργειες, δεν θα μπορούσε…Αν ο κ. Πουργουρίδης πραγματικά ήθελε να ενημερώσει τον κόσμο, θα μπορούσε απλά να δημοσιεύσει το πρόγραμμα “κίτρινης κάρτας” και όχι να προβαίνει σε παραπλανητικές δηλώσεις. Διαφορετικά, αν έχει στοιχεία στην κατοχή του που να αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση προβαίνει σε τέτοιου είδους εγκληματική συμπεριφορά, οφείλει να τα παραθέσει.

Πηγές
https://www.adrreports.eu/en/data_source.html