Παραπληροφόρηση απο συνωμοσιολόγο σχετικά με το World Economic Forum (WEF). 

You are currently viewing Παραπληροφόρηση απο συνωμοσιολόγο σχετικά με το World Economic Forum (WEF). 

Παραπληροφόρηση απο συνωμοσιολόγο σχετικά με το World Economic Forum (WEF). 

Ισχυρισμός:
Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ έχει δηλώσει ότι «οι παιδεραστές θα σώσουν την ανθρωπότητα» και ζητά την αποποινικοποίηση του σεξ με παιδιά επειδή οι νόμοι που το εμποδίζουν «παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Τι ισχύει:
Αυτοί οι ισχυρισμοί προήλθαν από έναν ιστότοπο που είναι γνωστό ότι δημοσιεύει ψευδείς ειδήσεις και στοχεύει στην παραπληροφόρηση. Πρόκειται για το News Punch, το οποίο έχει δημοσιεύσει πολλές ιστορίες βασισμένες σε θεωρίες συνωμοσίας και έχει προωθήσει κατασκευασμένες πληροφορίες και αποσπάσματα στο παρελθόν.

Το εν λόγω αβάσιμο άρθρο ψευδώς ισχυρίζεται ότι ο διεθνής οργανισμός παίρνει μια δημόσια στάση συμπαθητική στην παιδεραστία, ενώ επιδιώκει να την αποποινικοποιήσει.

Το WEF δεν έχει κάνει καμία τέτοια δήλωση, ούτε ζητά την αποποινικοποίηση του σεξ μεταξύ ενηλίκων και παιδιών, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του WEF, ο οποίος είπε ότι το άρθρο είναι «εντελώς επινοημένο».

Ο Yann Zopf, επικεφαλής των μέσων ενημέρωσης του WEF, είπε ότι οι ισχυρισμοί είναι εντελώς κατασκευασμένοι. Παράλληλα ακολούθησε διάψευση της είδησης από εκπρόσωπο τύπου του οργανισμού.

“Αυτό είναι φυσικά εντελώς επινοημένο”, έγραψε ο Zopf και ότι το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ δεν έκανε ποτέ καμία δήλωση αυτού του είδους και ποτέ δεν εκπόνησε τέτοια ερευνητική εργασία.

Θα ήταν εντελώς εξωφρενικό εξάλλου αν είχαν κάνει έστω και έμμεσα μία τέτοια τοποθέτηση.

Συμπέρασμα-Παραπληροφόρηση:
Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ προωθεί την αποποινικοποίηση της παιδεραστίας (!!) και ένας εκπρόσωπος της οργάνωσης έχει ήδη αρνηθεί τον ισχυρισμό.

Πηγές
https://www.weforum.org/
https://www.reuters.com/article/factcheck-wef-pedophilia-decriminalizati-idUSL1N33U18N