You are currently viewing Καμία απόδειξη ψεκασμών για αλλαγή της ατμόσφαιρας μετά την έναρξη της σύγκρουσης Ισραήλ – Χαμάς 

Καμία απόδειξη ψεκασμών για αλλαγή της ατμόσφαιρας μετά την έναρξη της σύγκρουσης Ισραήλ – Χαμάς 

Ισχυρισμός: Απο την ημέρα που ξεκινησε διπλα μας ο πολεμος ξεκινισαν ταυτοχρονα και οι ψεκασμοι της ατμοσφαιρας..ειναι συστηματικοι επι καθημερινης βασεως.Απο οτι φαινεται τα συμφερωντα ειναι περισσοτερα απο την υγεια μας και φετος βροχες και συννεφιασμενο καιρο γιοκ

Συμπέρασμα: Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τον ισχυρισμό ότι τα “μονοπάτια” τοποθετούνται σκόπιμα στον ουρανό από αεροπλάνα για να αλλάξουν τις καιρικές συνθήκες. 

Παράδειγμα ανάρτησης 

Τι ισχύει 

Οι αεροψεκασμοί  (chemtrails) είναι μια θεωρία συνωμοσίας που ερμηνεύει το φαινόμενο των ιχνών συμπύκνωσης (contrails) (δηλαδή των λευκών ίχνών υδρατμών που αφήνουν τα αεροπλάνα σε μεγάλο υψόμετρο) ως μυστικά προγράμματα με χημικές και βιολογικές ουσίες που κατευθύνονται από κυβερνητικές υπηρεσίες και τα οποία έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν τον καιρό, αλλά και τον ανθρώπινο οργανισμό. Στην επιστημονική κοινότητα η θεωρία αυτή δεν έχει βάση καθώς όχι μόνο δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις που να τη στηρίζουν, αλλά είναι αποδεδειγμένο πως δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια θεωρία συνωμοσίας. 

Κάποιοι θεωρούν ως αεροψεκασμούς τα λευκά ίχνη που δημιουργούνται στον ουρανό όταν περνά ένα αεροπλάνο. Οι συνωμοσιολόγοι λένε ότι αυτά τα ίχνη είναι στην πραγματικότητα σύννεφα χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση ή κάποια άλλη οντότητα για διάφορους κακόβουλους σκοπούς, από την τροποποίηση του καιρού και τον έλεγχο του ανθρώπινου πληθυσμού μέσω της στείρωσης, μέχρι και τον έλεγχο του μυαλού. Οι θεωρίες συνωμοσίας συνήθως υποστηρίζουν ότι τα “καυσαέρια” των αεριωθούμενων αεροπλάνων πρέπει να διαχέονται γρήγορα. Αν δεν συμβαίνει αυτό, θα πει ότι περιέχουν άγνωστες χημικές ουσίες.

Τι είναι τα ίχνη συμπύκνωσης  Οι λευκές γραμμές στις εικόνες ονομάζονται επιστημονικά contrails. Σχηματίζονται όταν οι υδρατμοί και τα λεπτά σωματίδια αιθάλης από τις εξατμίσεις των καυσίμων των αεροσκαφών παγώνουν και σχηματίζουν κρυστάλλους πάγου σε μεγάλα υψόμετρα. Είναι ένα φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί και εξηγηθεί ήδη από τις πρώτες ημέρες της αεροπορικής δραστηριότητας, ειδικά σε μεγάλα ύψη. Για παράδειγμα, κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, βομβαρδιστικά αεροσκάφη που πετούσαν σε μεγάλα ύψη για προστασία από την εχθρική αεράμυνα, σχημάτιζαν ίχνη συμπύκνωσης

Ανάλογα με το υψόμετρο και την υγρασία του αέρα, ο παγωμένος ατμός μπορεί είτε να αλλάξει από στερεό σε αέριο σε χαμηλή υγρασία είτε να παραμείνει ως σταγόνες νερού ή παγοκρύσταλλοι σε υψηλή υγρασία, δημιουργώντας έτσι τις λευκές γραμμές που φαίνονται συχνά στον ουρανό.

Η διαφορά στην υγρασία στην πραγματικότητα εξηγεί γιατί ορισμένα αεροπλάνα παράγουν ίχνη ατμών ενώ άλλα όχι. Η υγρασία είναι επίσης ο λόγος που τα contrails μπορεί να είναι λιγότερο ορατά το χειμώνα, καθώς η ατμόσφαιρα είναι λιγότερο υγρή σε σύγκριση με τη ζεστή περίοδο του καλοκαιριού.

Οι λευκές γραμμές εξαφανίζονται γρήγορα σε καθαρό αέρα χωρίς σύννεφα, έτσι ώστε τα σωματίδια του πάγου να εξαχνώνονται, πράγμα που σημαίνει ότι περνούν από στερεή σε αέρια μορφή. Ωστόσο, εάν η ατμόσφαιρα είναι υγρή, τα σωματίδια του πάγου δεν μπορούν να μετατραπούν από στερεό σε αέριο και παραμένουν ορατά ως ίχνη για πολύ περισσότερο μετά τη διέλευση του αεροσκάφους.

Οι ειδικοί έχουν διαπιστώσει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν τον ισχυρισμό ότι οι λευκές γραμμές που φαίνονται στον ουρανό είναι χημικά ή εργαλεία που αλλάζουν τις καιρικές συνθήκες διασκορπισμένα από αεροπλάνα.

Στην πραγματικότητα, οι επιστήμονες λένε ότι τα contrails δεν είναι αρκετά μεγάλα για να προκαλέσουν αλλαγές στις καιρικές συνθήκες στο έδαφος. Το ίδιο υποστηρίζουν και  77 επιστήμονες ειδικοί στην ατμοσφαιρική επιστήμη που δημοσίευσαν μια έκθεση στο περιοδικό Environmental Research Letters, αφού έψαξαν τα υποτιθέμενα στοιχεία της πρόθεσης αλλαγής καιρού. 

Συμπέρασμα

Οι λευκές ουρές που παρατηρούνται στον ουρανό προκαλούνται από τη διέλευση αεροσκαφών και είναι ίχνη υδρατμών και δεν αποτελούν απόπειρες για αλλαγή των καιρικών συνθηκών μέσω αεροψεκασμών.