You are currently viewing Oχι, τα εμβόλια κατά της COVID-19 δεν περιλαμβάνουν μαγνήτη στο περιεχόμενο τους.

Oχι, τα εμβόλια κατά της COVID-19 δεν περιλαμβάνουν μαγνήτη στο περιεχόμενο τους.

Μερικά άτομα ισχυρίζονται τις τελευταίες εβδομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι μαγνήτες και νομίσματα θα κολλήσουν στο χέρι μας μετά το εμβόλιο κατά της Covid-19. Οι συνωμοσιολόγοι των μαγνητών φέρεται να πιστεύουν ότι ο εμβολιασμός Covid-19 εγχέει μέταλλο στο χέρι, το οποίο ελκύει τα νομίσματα.

Ποιά είναι η αλήθεια;

Ο λόγος που “κολλούν” τα νομίσματα στο χέρι σας, πολύ πιθανόν να οφείλεται στη λιπαρότητας του δέρματος. Αν προηγουμένως βάλετε λιγη πούδρα στο δερμα σας, τότε τίποτα δε θα κολλήσει πάνω. Δείτε το συγκεκριμένο βίντεο για κατανόηση στο 4:16. (https://www.youtube.com/watch?v=MDwaZxMv4RM&t=9s). Η συγκεκριμένη πρακτική έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν από “μάγους”/ταχυδακτυλουργούς στις επιδείξεις τους.

Πριν αρχίσετε να πιστεύετε ότι το εμβόλιο κατά της Covid-19 θα κάνει κάπως το χέρι σας πιο ευαίσθητο σε μια επίθεση Magneto, λάβετε υπόψη σας τα εξής: πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να αποφασίσουμε αν στη θεωρία συνωμοσίας μας τα εμβόλια περιέχουν μέταλλα ή μαγνήτες. Με απλά λόγια: Το μπράτσο μας είναι η πόρτα του ψυγείου ή το μαγνητάκι από τη Μύκονο που πήγαμε το 2016;

Αν μαγνητίζεται κέρμα στο μπράτσο μας, σημαίνει το εμβόλιο θα έπρεπε να περιέχει μαγνητικό υλικό. Η πρώτη απορία που πρέπει να κάνετε του εαυτού σας ειναι η εξής: “Γιατι;”. Μόνο συγκεκριμένα μέταλλα έχουν την δυνατότητα να μετατρέπονται σε μόνιμους μαγνήτες και αυτό συμβαίνει μετά από ειδική επεξεργασία. Πρέπει να ευθυγραμμιστούν οι περιστροφές των ηλεκτρονίων αθροιστικά στον όγκο του μετάλλου. Αν τα συγκεκριμένα μέταλλα υπήρχαν στο εμβόλιο, δεν εξυπηρετεί απολύτως τίποτα η επεξεργασία και μετατροπή τους σε μαγνήτες. 

Και στις δύο περιπτώσεις πάντως, κανένας εμβολιασμένος δε θα μπορούσε να υποβληθεί σε εξέταση MRI, κάτι το οποίο κανείς δεν έχει ακούσει, ούτε καν από φίλους μας συνωμοσιολόγους. 

Παράλληλα ρίξτε μια ματιά στις λίστες συστατικών για τα εμβόλια Pfizer / BioNTech, Moderna και Johnson & Johnson Covid-19 που η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) δημοσίευσε στον ιστότοπό της. Η λίστα συστατικών του εμβολίου Pfizer / BioNTech Covid-19 περιλαμβάνει mRNA, λιπίδια, χλωριούχο κάλιο, μονοβασικό φωσφορικό κάλιο, χλωριούχο νάτριο, διένυδρο διβασικό φωσφορικό νάτριο και σακχαρόζη. Τα συστατικά εμβολίων Moderna είναι παρόμοια με αυτά της Pfizer/Biontech δηλαδή με mRNA, λιπίδια, τρομεθαμίνη, υδροχλωρική τρομεθαμίνη, οξικό οξύ, τριένυδρο οξικό νάτριο και σακχαρόζη. Η σύνθεση εμβολίου Johnson & Johnson είναι λίγο διαφορετική και αποτελείται από ανασυνδυασμένο, ανίκανο στην αναπαραγωγή αδενοϊό τύπου 26 που εκφράζει την πρωτεΐνη ακίδα SARS-CoV-2 αντί για το mRNA, αλλά τα υπόλοιπα δεν είναι τρομερά διαφορετικά: μονοένυδρο κιτρικό οξύ, διένυδρο κιτρικό νάτριο , αιθανόλη, 2-υδροξυπροπυλ-β-κυκλοδεξτρίνη (HBCD), πολυσορβικό-80 και χλωριούχο νάτριο.

Η εμφάνιση τυχαίων βίντεο “καθημερινών ανθρώπων” που προσπαθούν να κολλήσουν μαγνήτες και νομίσματα στα χέρια τους δεν προσφέρει πολλές αποδείξεις. Δεν γνωρίζουμε τι μπορούν να χρησιμοποιούν αυτοί οι άνθρωποι για να κολλήσουν οι μαγνήτες, είτε πρόκειται για κάποιο είδος κόλλας, ταινίας, ιδρώτα, μελιού, ή μπορεί να μην έχει κάνει μπάνιο. Αυτές τις μέρες είναι επίσης πολύ εύκολο να επεξεργαστείτε φωτογραφίες και βίντεο. Επομένως εάν πρόκειται να κάνετε μια αξίωση, θα πρέπει να συνδυάσετε πολύ περισσότερα πραγματικά στοιχεία.

Πηγές 

https://www.fda.gov/media/144414/download#:~:text=The%20Pfizer%2DBioNTech%20COVID%2D19%20Vaccine%20includes%20the%20following%20ingredients

https://www.gov.uk/government/publications/regulatory-approval-of-pfizer-biontech-vaccine-for-covid-19

https://www.gov.uk/government/publications/regulatory-approval-of-covid-19-vaccine-astrazeneca

https://www.gov.uk/government/publications/regulatory-approval-of-covid-19-vaccine-moderna

Συμπέρασμα: όχι, τα εμβόλια κατά της COVID-19 δεν περιλαμβάνουν μαγνήτη στο περιεχόμενο τους.