Η Ιαπωνία δεν απαγόρευσε τις λήψεις εμβολίων MRNA κατά της Covid-19

You are currently viewing Η Ιαπωνία δεν απαγόρευσε τις λήψεις εμβολίων MRNA κατά της Covid-19

Η Ιαπωνία δεν απαγόρευσε τις λήψεις εμβολίων MRNA κατά της Covid-19

Ισχυρισμός: Η Ιαπωνία μόλις απαγόρευσε τις λήψεις mRNA του Covid για δημόσια χρήση και κάλεσε και άλλα έθνη να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους, αφού μια επίσημη κυβερνητική μελέτη συνέδεσε τις ενέσεις με τους αυξανόμενους αιφνίδιους θανάτους της χώρας.

Συμπέρασμα: Ο ισχυρισμός ότι η Ιαπωνία απαγορεύει τα εμβόλια mRNA κατά της νόσου COVID-19 είναι ψευδής. Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, μέσω του Υπουργείου Υγείας, συνιστά στους ανθρώπους να κάνουν το εμβόλιο, καθώς τα οφέλη του υπερτερούν των κινδύνων. Η μοναδική αλλαγή σχετικά με τον εμβολιασμό στην Ιαπωνία είναι η διακοπή της δωρεάν χορήγησης εμβολίων κατά της COVID-19 στους πολίτες, που πλέον καλούνται να πληρώνουν ολόκληρο ή μέρος του κόστους του εμβολιασμού.

Τι ισχύει: 

Η Ιαπωνία δεν έχει απαγορεύσει τα εμβόλια mRNA κατά της COVID-19 ούτε έχει καλέσει άλλες χώρες να το πράξουν, παρά τους ισχυρισμούς στα ΜΚΔ.

Το Υπουργείο Υγείας, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ιαπωνίας δεν έχει εκδώσει καμία δήλωση που να υποδηλώνει ότι έχει απαγορεύσει ή προτίθεται να απαγορεύσει αυτά τα εμβόλια, και ούτε έχουν αναφέρει κάτι τέτοιο κάποιες αξιόπιστες ιαπωνικές ή διεθνείς πηγές ειδήσεων.

Στην πραγματικότητα, τον περασμένο Νοέμβριο το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας ενέκρινε το πρώτο εγχώρια αναπτυγμένο εμβόλιο κατά της COVID, το οποίο χρησιμοποιεί τεχνολογία mRNA, για να καταπολεμήσει μια παραλλαγή της Omicron. 

Από το τέλος του οικονομικού έτους του 2023, το Υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι οι εμβολιασμοί κατά της COVID-19 δεν θα είναι πλέον δωρεάν για υγιή άτομα κάτω των 65 . Αυτό βέβαια δεν συνεπάγεται την απαγόρευση των mRNA εμβολίων.

Συμπέρασμα 

Βάσει των πληροφοριών η Ιαπωνία δεν έχει απαγορεύσει τα εμβόλια mRNA κατά της COVID-19 και η ανακοίνωση του υπουργείου υγείας για την επιβολή χρέωσης στους εμβολιασμούς δεν συνεπάγεται απαγόρευση αυτών των εμβολίων. Επομένως, δεν υπάρχει βάση για τους ισχυρισμούς που αναφέρουν ότι η Ιαπωνία έχει απαγορεύσει ή προτίθεται να απαγορεύσει αυτά τα εμβόλια.