Όχι, ο Bill Gates ΔΕΝ είπε ότι όσοι Αμερικανοί πολίτες δεν αποδεχτούν τις ηλεκτρονικές ταυτότητες μέχρι το 2028 πρέπει να αποκλειστούν από την κοινωνία

You are currently viewing Όχι, ο Bill Gates ΔΕΝ είπε ότι όσοι Αμερικανοί πολίτες δεν αποδεχτούν τις ηλεκτρονικές ταυτότητες μέχρι το 2028 πρέπει να αποκλειστούν από την κοινωνία

Όχι, ο Bill Gates ΔΕΝ είπε ότι όσοι Αμερικανοί πολίτες δεν αποδεχτούν τις ηλεκτρονικές ταυτότητες μέχρι το 2028 πρέπει να αποκλειστούν από την κοινωνία

Ισχυρισμός ‘Digital ID Must Be Accepted by US citizen by 2028’ Otherwise, risk ‘exclusion from society” (Η Ψηφιακή Ταυτότητα πρέπει να γίνει αποδεκτή από τους πολίτες των ΗΠΑ ως το 2028, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος για αποκλεισμό από την κοινωνία).

Συμπέρασμα:Το βασικό τεκμήριο του παραπάνω ισχυρισμού είναι μια Εκστρατεία, η οποία έχει στόχο την εφαρμογή «Δημόσιων Τεχνολογιών» σε διάφορες Χώρες, χωρίς να υπάρχει άμεση σύνδεση της Εκστρατείας αυτής με τον Bill Gates. Τόσο ο ίδιος ο Bill Gates όσο και τα Ηνωμένα Έθνη αρνήθηκαν ότι η εφαρμογή «Δημόσιων Τεχνολογιών» και Ψηφιακών Ταυτοτήτων θα είναι υποχρεωτική και ο μη συμβιβασμός με το μέτρο αυτό θα οδηγήσει σε αποκλεισμό από την κοινωνία.

Τι ισχύει

Το τελευταίο καιρό φαίνεται να κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο και κυρίως στα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Χ, μια είδηση που υποστηρίζει ότι ο ίδιος ο Bill Gates ανέφερε πως η συνέπεια της μη αποδοχής της Ψηφιακής Ταυτότητας από τους Αμερικανούς πολίτες από το 2028 θα είναι ο κοινωνικός αποκλεισμός. Ο ισχυρισμός κοινοποιήθηκε και σε ελληνόφωνους λογαριασμούς. Μέσα από αναζήτηση στο Google, εντοπίστηκε ότι η συγκεκριμένη είδηση απορρίφθηκε επίσημα από το Yahoo News Canada.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το συγκεκριμένο «Fact-Check», ο παραπάνω ισχυρισμός, δεν εκφράστηκε ποτέ από τον Bill Gates, αλλά αποτελεί τίτλο άρθρου που δημοσιεύθηκε στο «The People’s Voice», το οποίο είναι γνωστό σάιτ παραπληροφόρησης και έχουμε ασχοληθεί ξανά μαζί του στο παρελθόν.

δημοσιεύει άρθρα που παραπληροφορούν συστηματικά τους αναγνώστες. Πρόκειται για μια “μετεξέλιξη” (ίδιοι συντελεστές) του News Punch και του YourNewsWire, ιστοσελίδων που δημοσιεύουν αποκλειστικά ψευδείς ειδήσεις.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Media Bias/Fact Check, το The Peoples Voice χαρακτηρίζεται από:

Εξαιρετική προκατάληψη (ακροδεξιό περιεχόμενο), συνεπής προώθηση προπαγάνδας/θεωριών συνωμοσίας, δεν παραθέτει αξιόπιστες πηγές, έχει πλήρη έλλειψη διαφάνειας και δημοσιεύει ψευδείς ειδήσεις, με σκοπό το κέρδος ή την άσκηση επιρροής.

Η παραπάνω πηγή χρησιμοποιεί ως αποδεικτικό στοιχείο του συγκεκριμένου ισχυρισμού μια ιστοσελίδα και ένα πρόγραμμα εφαρμογής νέων «Δημόσιων Τεχνολογιών», οι οποίες δεν συσχετίζονται με τον Bill Gates.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο Bill Gates και τα Ηνωμένα Έθνη, αρνήθηκαν την άποψη ότι η εφαρμογή νέων «Δημόσιων Τεχνολογιών», συμπεριλαμβανομένων και των Ψηφιακών Ταυτοτήτων, θα είναι υποχρεωτική και οποιαδήποτε αντίσταση στο μέτρο αυτό θα απαντηθεί με «Κοινωνικό Αποκλεισμό».

Συμπέρασμα

Το βασικό τεκμήριο του παραπάνω ισχυρισμού είναι μια Εκστρατεία, η οποία έχει στόχο την εφαρμογή «Δημόσιων Τεχνολογιών» σε διάφορες Χώρες, χωρίς να υπάρχει άμεση σύνδεση της Εκστρατείας αυτής με τον Bill Gates. Τόσο ο ίδιος ο Bill Gates όσο και τα Ηνωμένα Έθνη αρνήθηκαν ότι η εφαρμογή «Δημόσιων Τεχνολογιών» και Ψηφιακών Ταυτοτήτων θα είναι υποχρεωτική και ο μη συμβιβασμός με το μέτρο αυτό θα οδηγήσει σε αποκλεισμό από την κοινωνία.