Δεν κάηκε γερμανικό εργοστάσιο που παράγει όπλα για την Ουκρανία

You are currently viewing Δεν κάηκε γερμανικό εργοστάσιο που παράγει όπλα για την Ουκρανία

Δεν κάηκε γερμανικό εργοστάσιο που παράγει όπλα για την Ουκρανία

ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ: Συναγερμός στην Γερμανία: Φωτιά σε εργοστάσιο όπλων που στέλνονται στην Ουκρανία.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η πυρκαγιά δεν συνέβη στο εργοστάσιο της Diehl που κατασκευάζει το σύστημα IRIS-T SLM, αλλά στο μεταλλουργικό εργοστάσιο της ίδια εταιρίας. Δεν υπάρχουν ενδείξεις δολιοφθοράς.

Το είδαμε στο pronews.gr, iskra.gr, libre.gr, warnews247.gr, el.gr, makeleio.gr

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν:

Στην συγκεκριμένη πολεμική βιομηχανία παράγονται τμήματα του συστήματος αεράμυνας «IRIS-T», που από την Γερμανία στέλνεται στο Κίεβο εναντίον της Ρωσίας!

Τι ισχύει

Η Diehl Group (Diehl Stiftung GmbH & Co. KG) είναι μια γερμανική εταιρεία με έδρα το Oberkochen, Baden-Württemberg. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1900 και δραστηριοποιείται σε διάφορους κλάδους, όπως η αεροδιαστημική, η άμυνα, τα ηλεκτρονικά συστήματα, η αυτοκινητοβιομηχανία και η μεταποίηση μετάλλων. Η Diehl Defence (Diehl Defence GmbH & Co. KG) αναπτύσσει και παράγει αμυντικά συστήματα όπως κατευθυνόμενα βλήματα και επίγεια αντιαεροπορικά συστήματα, όπως το IRIS-T SLM, που είναι ικανό να καταρρίπτει αεροσκάφη, ελικόπτερα, πυραύλους κρουζ και βαλλιστικούς πυραύλους βραχέος βεληνεκούς. Είναι σε θέση να προσβάλλει στόχους σε ύψος ως και 20 χιλιομέτρων και έχει δραστικό βεληνεκές 40 χιλιομέτρων. Τουλάχιστον τρία τέτοια συστήματα έχουν παραδοθεί στην Ουκρανία.

Στις 3 Μαΐου 2024 ξέσπασε πυρκαγιά σε τμήμα του βιομηχανικού συγκροτήματος της εταιρίας Diehl, στην περιοχή Lichterfelde του Βερολίνου. Σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα, η πυρκαγιά ξέσπασε στον πρώτο όροφο της “Diehl Metal Applications” (Diehl Metall), που ασχολείται με την επεξεργασία μετάλλων. Αν και τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν διευκρινιστεί, εκπρόσωπος της γερμανικής αστυνομίας δήλωσε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις κακόβουλης ενέργειας και την υπόθεση ανέλαβε η πυροσβεστική που διερευνά πιθανό εμπρησμό εξ αμελείας. Η Diehl Defence και η Diehl Metall δεν στεγάζονται στον ίδιο χώρο.

Συμπέρασμα

Η πυρκαγιά δεν συνέβη στο εργοστάσιο της Diehl που κατασκευάζει το σύστημα IRIS-T SLM, αλλά στο μεταλλουργικό εργοστάσιο της ίδια εταιρίας. Δεν υπάρχουν ενδείξεις δολιοφθοράς.