You are currently viewing Ο Βασιλιάς Κάρολος δεν προσποιείται ότι έχει καρκίνο.

Ο Βασιλιάς Κάρολος δεν προσποιείται ότι έχει καρκίνο.

Ισχυρισμός: Ο Βασιλιάς Κάρολος προσποιείται ότι έχει καρκίνο για να προωθήσει τα νέα εμβόλια κατά του καρκίνου. 

Συμπέρασμα: Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ δεν έχει σχέση με τα νέα εμβόλια κατά του καρκίνου. Αυτά τα εμβόλια αποτελούν μια νέα προσέγγιση στην καταπολέμηση του καρκίνου, και η αξιοπιστία της ανακοίνωσης δεν έχει αμφισβητηθεί από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Οι ισχυρισμοί προέρχονται από άρθρο σε μια ιστοσελίδα με το όνομα Greek news on Demand, η οποία αποτελεί αναξιόπιστη πηγή που βασίζεται στην ακροδεξιά ιδεολογία και στην προώθηση θεωριών συνωμοσίας, ενώ κατά κανόνα δημοσιεύει ψευδείς ειδήσεις.

Τι ισχύει: 

Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με μορφή καρκίνου, όπως ανακοίνωσε το Μπάκιγχαμ στις 05.02.2024, περίπου μία εβδομάδα μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο μονάρχης. Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, ο βασιλιάς Κάρολος ξεκίνησε πρόγραμμα θεραπειών και οι γιατροί τον συμβούλευσαν να αναβάλει τις δημόσιες εμφανίσεις του. Το Μπάκιγχαμ διευκρίνισε ότι κατά τη διάρκεια της επέμβασης για καλοήθη υπερπλασία προστάτη, παρατηρήθηκε κάτι διαφορετικό και οι εξετάσεις που ακολούθησαν έδειξαν ότι επρόκειτο για μορφή καρκίνου. 

Νέα εμβόλια κατά του καρκίνου 

Ένα νέο εμβόλιο mRNA κατά του καρκίνου που δοκιμάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται να σηματοδοτεί μια νέα εποχή θεραπειών για την ασθένεια, σύμφωνα με επιστήμονες. Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας εμβολίων, η οποία επιταχύνθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, Βρετανοί ασθενείς συμμετέχουν σε μια παγκόσμια κλινική μελέτη για να εξεταστεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα ενός εμβολίου εναντίον του καρκίνου. Το εμβόλιο, που είναι γνωστό ως mRNA-4359 και παράγεται από τη Moderna, στοχεύει σε άτομα με προχωρημένο μελάνωμα, καρκίνο του πνεύμονα και άλλους καρκίνους συμπαγούς όγκου. Ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις τα εμβόλια δημιουργούνται ειδικά για κάθε ασθενή χρησιμοποιώντας τις δικές τους γενετικές πληροφορίες, το εμβόλιο που δοκιμάζεται σε Βρετανούς ασθενείς στοχεύει ευρύτερα σε συγκεκριμένους τύπους καρκίνου, που μπορούν να παραχθούν πιο γρήγορα και εύκολα.

Συμπέρασμα: Η είδηση για την ύπαρξη εμβολίου κατά του καρκίνου έχει μεταδοθεί από όλα τα αξιόπιστα ΜΜΕ και δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η ανακοίνωση είναι ψευδής. Τα νέα εμβόλια κατά του καρκίνου είναι μια νέα μέθοδος προσέγγισης κατά του καρκίνου και δεν έχουν καμία σχέση με την ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ.