Σε λαιβ στο Facebook ή σελίδα παραπληρόφορησης Alarmcall μαζί με διάφορους γιατρούς και δικηγόρους επιδίδονται για ακόμα μια φορά σε σωρεία ανακριβειών, ψευδών δηλώσεων και παραπληροφόρησης που έχουν να κάνουν με την πανδημία του κορωνοϊού και των εμβολίων. Η συγκεκριμένη συνέντευξη μοιράζεται και μεταξύ αντιεμβολιαστών και σελίδων παραπληροφόρησης.

You are currently viewing Σε λαιβ στο Facebook ή σελίδα παραπληρόφορησης Alarmcall μαζί με διάφορους γιατρούς και δικηγόρους επιδίδονται για ακόμα μια φορά σε σωρεία ανακριβειών, ψευδών δηλώσεων και παραπληροφόρησης που έχουν να κάνουν με την πανδημία του κορωνοϊού και των εμβολίων. Η συγκεκριμένη συνέντευξη μοιράζεται και μεταξύ αντιεμβολιαστών και σελίδων παραπληροφόρησης.

Σε λαιβ στο Facebook ή σελίδα παραπληρόφορησης Alarmcall μαζί με διάφορους γιατρούς και δικηγόρους επιδίδονται για ακόμα μια φορά σε σωρεία ανακριβειών, ψευδών δηλώσεων και παραπληροφόρησης που έχουν να κάνουν με την πανδημία του κορωνοϊού και των εμβολίων. Η συγκεκριμένη συνέντευξη μοιράζεται και μεταξύ αντιεμβολιαστών και σελίδων παραπληροφόρησης.

●Δρ Ανθουσα Νικολαιδου.”Υπολειμματα τοξικών καρκινογόνων ουσιών στα τεστ.”

1) Στη συγκεκριμένη παραπληροφόρηση έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενα άρθρα μας.

Τα επίπεδα αιθυλενοξειδίου στο στυλεό που χρησιμοποιείται στην εργαστηριακή εξέταση

που διαδίδει η σελίδα παραπληροφόρησης Alarm Call είναι περίπου 100000 φορές

ΚΑΤΩ από τα ημερήσια επιτρεπόμενα όρια. 

●Το εμβόλιο είναι πειραματικό.”

2) Τα εμβόλια ΔΕΝ είναι σε πειραματικό στάδιο. Και γι’ αυτό το θέμα μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σε προηγούμενο μας άρθρο:

Επίσης είναι γεγονός πως οι εταιρείες Pfizer/BioΝΤech και Moderna έχουν ήδη πάρει και

επίσημη έγκριση των δύο σκευασμάτων τους: 

https://www.fda.gov/news-events/press-announcements/fda-approves-first-covid-19-vaccine

https://www.fda.gov/emergency-preparedness-and-response/coronavirus-disease-2019-covid-19/spikevax-and-moderna-covid-19-vaccine

● Από προσωπική εμπειρία και εμπειρία συναδέλφων σας διαβεβαιώ ότι υπάρχουν θεραπευτικές προσεγγίσεις κατά του κορωνοϊού με την λήψη αντιφλεγμονώδη, βιταμίνη D3 και βιταμίνη C η οποία δρα σαν αντιοξειδωτικο και ενισχύει το ανοσοποιητικό, καθώς επίσης και προβιοτικών. Από τους ασθενείς που έχουν πάρει έγκαιρη θεραπεία μεγάλο ποσοστό έχει αναρρώσει και πολύ λίγοι έχουν καταλήξει.”

3) Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι ανέκδοτα δεδομένα ως προς την επίπτωση μιας θεραπείας σε ένα ασθενή, δεν μπορούν να αποδείξουν επιτυχία της εν λόγω θεραπείας. Εξού και το ότι βασιζόμαστε σε έρευνες και μελέτες για να βγάλουμε τέτοια δεδομένα. Οι προσωπικές παρατηρήσεις του καθενός είναι πολύ πιθανόν να εμπίπτουν σε προκαταλήψεις.

Επίσης στην εν λόγω κουβέντα αναφέρεται ότι πολλοί ασθενείς έχουν αναρρώσει και πολύ λίγοι έχουν καταλήξει, χωρίς όμως να γνωρίζουν ότι είναι όντως αυτή η μορφή θεραπείας είναι ο λόγος που έχουν αναρρώσει.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει συσχέτιση μεταξύ των ωφελημάτων της βιταμίνης D σε σχέση με την Covid-19, αλλά τα στοιχεία είναι σε μεγάλο βαθμό παρατηρησιακά – που σημαίνει ότι εξετάζουν τι συμβαίνει σε άτομα με υψηλότερα και χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης D χωρίς να ελέγχονται άλλοι παράγοντες. Αυτό δεν είναι απόδειξη του χρυσού προτύπου – θα χρειαζόταν μια τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή, όπου οι άνθρωποι λαμβάνουν μια θεραπεία ή placebo, ώστε οι επιστήμονες να μπορούν να είναι ξεκάθαροι ότι το αποτέλεσμα έχει αιτιολογική σχέση με την εξεταζόμενη θεραπεία.

Μελέτες παρατήρησης δείχνουν ότι ορισμένες ομάδες είναι πιο πιθανό να έχουν ανεπάρκεια βιταμίνης D και να κολλήσουν Covid-19, όπως οι ηλικιωμένοι, άτομα με παχυσαρκία ή άτομα με σκούρο δέρμα (συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων Αφρικανικής εθνότητας και των ανθρώπων της Νότιας Ασίας). Μπορεί η ανεπάρκεια να είναι ο λόγος που αυτές οι ομάδες διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο ή μπορεί να υπάρχουν άλλοι παράγοντες υγείας και περιβάλλοντος που οδηγούν τόσο σε πτώση των επιπέδων βιταμίνης D όσο και σε μεγαλύτερη ευαισθησία στον ιό..

    Είναι όμως σημαντικό να συζητήσουμε με τον προσωπικό μας ιατρό, σε περίπτωση που έχουμε έλλειψη οποιασδήποτε βιταμίνης, έτσι ώστε να καλύψουμε την έλλειψη είτε σε μορφή διατροφής/στυλ ζωής είτε σε μορφή συμπληρωμάτων.

● Από τον καιρό του Ιπποκράτη η ιατρική βασίζεται στη φυσική ανοσία. 

4) Πρώτον, να αναφέρουμε ότι ο Ιπποκράτης δεν εξασκούσε ιατρική (όπως την γνωρίζουμε και κατανοούμε σήμερα, το 2022…), ούτε και είχε πραγματικές ιατρικές γνώσεις για να τον χρησιμοποιούμε σαν αυθεντία για το τι είναι σωστή ιατρική πρακτική…Επίσης, τι σημαίνει η ιατρική βασίζεται στη φυσική ανοσία; Είναι ιατρική συμβουλή αυτό; Δηλαδή, συμβουλεύουμε τον κόσμο να νοσήσει, για να…προφυλακτεί από νόσηση; 

Παρόλα αυτά, πρόσφατα δεδομένα δημοσιεύονται στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο του CDC και προέρχονται από ένα δίκτυο 187 νοσοκομείων διάφορων Πολιτειών των ΗΠΑ και αφορά σε 7.000 εισαγωγές ασθενών με συμπτώματα παρόμοια με της λοίμωξης Covid, όχι με Covid.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι ανεμβολίαστοι που είχαν νοσήσει με Covid 3 έως 5,5 μήνες πριν την εισαγωγή τους, είχαν 5,5 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν με Covid που διαπιστώθηκε εργαστηριακά κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους. Σε σχέση πάντα με τους εμβολιασμένους που δεν είχαν προηγούμενη λοίμωξη.

«Τα δεδομένα αυτής της μελέτης ενισχύουν το γεγονός πως ο εμβολιασμός προσφέρει ψηλή και σταθερή ανοσία που υπερτερεί της φυσικής ανοσίας από τη νόσηση. Η μελέτη αυτή αποδυναμώνει όπως είναι σαφές τις απόψεις πολλών ατόμων που υποστηρίζουν ότι η νόσηση είναι ένα είδος φυσικού εμβολίου και γι’ αυτό και το προτιμούν. Η νόσος Covid όπως δείχνουν οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι στη χώρα μας και παντού, είναι απειλητική και μπορεί να αφαιρέσει το πολύτιμο αγαθό της ζωής. 

https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/70/wr/mm7044e1.htm

Προφανώς, αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι που έχουν νοσήσει δεν έχουν προστασία. Σαφώς και έχουν. Αναλόγως και με την περίπτωση, μπορεί και να έχουν ισχυρότερη προστασία από μία δόση εμβολίου. Το σοβαρότατο θέμα όμως που προκύπτει είναι η παρανόηση του πιο πάνω, με ασυναρτησίες όπως “σαφώς και δεν είναι επικίνδυνη η φυσική ανοσία”. Και λέμε “ασυναρτησίες” καθώς για να αποκτήσει κάποια φυσική ανοσία, ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΝΟΣΗΣΕΙ. Πράγμα που είναι αυταπόδεικτα επικίνδυνο. 

● Δρ Ανδρη Πολύδωρου 

“Η κυβέρνηση ήξερε ότι το εμβόλιο ήταν σε πειραματικό στάδιο και είχε παρενέργειες αλλά το έκρυψαν… Δεν έδωσαν τους θανάτους και νοσηλείες από παρενέργειες των εμβολίων.” 

1) Αυτό δεν υφίσταται γιατί υπάρχει σύστημα παρακολούθησης για τυχόν παρενέργειες των φαρμάκων και κατ’ επέκταση των εμβολίων, που μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.phs.moh.gov.cy/yellowcard/index.jsf  

Η δήλωση μπορεί να γίνει είτε ηλεκτρονικά είτε ταχυδρομικώς και η αναφορά μπορεί να γίνει είτε από τον ίδιο τον ασθενή είτε από τον προσωπικό του γιατρό. Οι αρμόδιοι γιατροί είναι ενήμεροι για το σχετικό σύστημα. Τυχόν παρενέργειες από το εμβόλιο θα είχαν καταγραφεί μέσω του συστήματος, όπως ήδη συμβαίνει, με τη συντριπτική πλειοψηφία εξ αυτών να πρόκειται για αρκετά ήπια συμπτώματα (παρόμοια δηλαδή με άλλα εμβόλια). Οι πιο συχνές αναφορές κάνουν λόγο για τοπικό πόνο/ερεθισμό στο χέρι, κόπωση, μυαλγίες, ζαλάδες, πονοκέφαλο, αναγούλες ή/και σε μερικές περιπτώσεις πυρετό. 

https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/expect/after.html

Εξάλλου, στο παρελθόν είχαμε προσωρινή αναστολή του Άστρα-Ζένεκα στη Δανία, μετά

και από μόλις ένα περιστατικό θανάτου, όπου όντως είχε φανεί ότι οφείλεται στο εμβόλιο. Στην Κύπρο, επίσης, είχαμε 2 περιστατικά θρόμβωσης (με μοιραία κατάληξη) στα οποία δόθηκε τεράστια κάλυψη τόσο από τα ΜΚΔ, όσο και από τα ΜΜΕ – και να ήθελε η κυβέρνηση να κρύψει τέτοιου είδους παρενέργειες, δεν θα μπορούσε. Αν ήθελαν πραγματικά να ενημερώνουν τον κόσμο, θα μπορούσαν απλά να δημοσιεύουν το πρόγραμμα “κίτρινης κάρτας” και όχι να προβαίνουν σε παραπλανητικές δηλώσεις. Διαφορετικά, αν έχει στοιχεία στην κατοχή τής που να αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση προβαίνει σε τέτοιου είδους εγκληματική συμπεριφορά, οφείλει να τα παραθέσει. 

Πηγές 

https://www.adrreports.eu/en/data_source.html

● Μιχάλης Σπύρου 

“Ο εμβολιασμός των παιδιών 5 έως 12 δεν δικαιολογειται. Αφού είναι γνωστό ότι στα παιδιά ή μεγάλη πλειονότητα δεν θα νοσήσουν ούτε θα παρουσιάσουν κάποιο πρόβλημα. Στα εμβόλια για παιδιά παρουσιαστηκαν πολλές παρενέργειες όπως μυοκαρδίτιδες.” 

1) Τα περισσότερα παιδιά που συμμετείχαν στην κλινική δοκιμή δεν είχαν άλλες παρενέργειες εκτός από κάποιο πόνο στο σημείο της ένεσης. Κάποια εμφάνισαν κόπωση, πονοκεφάλους ή/και μυϊκούς πόνους μετά τη δεύτερη δόση (αλλά όχι μετά την πρώτη δόση). Επίσης μόνο το 6% των παιδιών είχαν πυρετό μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου και δεν υπήρξαν περιπτώσεις σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης στο εμβόλιο. Το CDC δεν έχει εντοπίσει αναφορές και ανησυχίες σχετικά με την προσωρινή φλεγμονή της καρδιάς (μυοκαρδίτιδα) στα σχεδόν 8 εκατομμύρια παιδιά που έχουν εμβολιαστεί σε αυτή την ηλικιακή ομάδα . Άρα «τα δεδομένα επιβεβαιώνουν ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και για τα μικρά παιδιά».https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/70/wr/mm705152a1.htm

●“Έχει αξιολογήσει την χρήση μάσκα από το ιατρείο του σε 178 άτομα. Για τον τελικό έλεγχο κατέγραφε το καρδιακό παλμό και οξυγόνο φορώντας οι ασθενείς την μάσκα και μετά χωρίς την μάσκα και διαπίστωσε ότι μειώνεται το οξυγόνο κατά 2 με 3% και αυξάνονται οι παλμοί της καρδιάς. Παρατηρείτε υποξειγονωση στο αίμα.” 

2) Οι ισχυρισμοί ότι οι μάσκες μειώνουν τα επίπεδα οξυγόνου, προκαλούν τοξική δηλητηρίαση του οργανισμού από υπερσυσσώρευση διοξειδίου του άνθρακα και εξασθενούν το ανοσοποιητικό σύστημα, έχουν βρει εύφορο έδαφος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Παρά τις διευκρινίσεις των πιο επίσημων ιατρικών φορέων, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, οι μύθοι συντηρούνται.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου ΜακΜάστερ του Οντάριο, με επικεφαλής τον λοιμωξιολόγο δρα Νόελ Τσαν, χορήγησαν σε 25 άτομα -με μέση ηλικία τα 77 έτη – φορητούς μετρητές των επιπέδων οξυγόνου (οξύμετρα), μία ώρα πριν τη χρήση μάσκας, μία ώρα κατά τη διάρκεια χρήσης της και μία ώρα μετά τη χρήση της. Δεν διαπιστώθηκε καμία ανησυχητική ένδειξη υποξίας, δηλαδή μειωμένων επιπέδων οξυγόνου στο αίμα, λόγω της μάσκας. Κατά μέσο όρο το επίπεδο κορεσμού του οξυγόνου στους ηλικιωμένους ήταν 96,1% πριν τη χρήση μάσκας, 96,5% κατά τη χρήση της και 96,3% μετά.

Θα ήταν σωστό να παρουσιάσει ο Κύριος Σπύρου τα αποτελέσματα του σε έγκυρο επιστημονικό περιοδικό. 

https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2772655

https://www.webmd.com/lung/news/20201103/dont-believe-the-myth-face-masks-dont-lower-oxygen-levels

https://www.blf.org.uk/support-for-you/coronavirus/what-should-people-with-a-lung-condition-do-now/face-coverings

https://www.atsjournals.org/doi/full/10.1513/AnnalsATS.202007-812RL

● Χριστός Νεόφυτου, Δικηγόρος 

“Να σταματήσουν τα μέτρα από μη ειδικούς χωρίς τεκμηρίωση. Δεν μας ενδιαφέρει η γνώμη από οδοντίατρους η οποία άλλη ειδικότητα μας ενδιαφέρει να ακούμε επιδημιολόγους. 

1) Να υπενθυμίσουμε στον κύριο Νεόφυτου ότι στην επιδημιολογική επιτροπή Κύπρου υπάρχουν αρκετά μέλη με ειδικότητα στην επιδημιολογία, όπως έχουμε γράψει σε προηγούμενο μας άρθρο. Ακόμη να υπενθυμίσουμε ότι ο κύριος Ελπιδοφόρος δεν έχει διδακτορικό στην επιδημιολογια, αλλά μόνο Μάστερ. 

●Δρ Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης 

●Αυξητική τάση θανάτων στο γενικό πληθυσμό το 2021, συγκρίνει τους πρώτους 9 μήνες με τα τελευταία 5 χρόνια. 3ο τριμηνο με 30% αυξηση, τελευταίο δεν ολοκληρώθηκε η “αξιολόγηση“.

1) Η αναφορά σε αύξηση θανάτων δεν επαρκεί σε καμία περίπτωση για να τεκμηριώσει κάποιος μια άποψη. Πρέπει να λάβει κανείς υπόψη την θνησιμότητα της αντίστοιχης χρονικής περιόδου και σε περιόδους πανδημίας τη θετικότητα καθώς και τα ημερήσια κρούσματα, τις τυχόν αλλαγές στην ιατρική περίθαλψη, εμβολιαστική κάλυψη και τυχόν μέτρα αναχαίτισης της πανδημίας.

#factcheckingcyprus #παραπληροφόρηση #factchecking #covid19